Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith, filuta8

Dobrý den, chtěl bych poprosit zda by se mi někdo mohl vyjádřit k tomu co mi řekl znalec o této sadě šperků. šperky jsou stříbrné s českými granáty konkrétně náhrdelník, prsten, přívěšek a brož. Bylo mi řečeno že je to tak z 1-2 světové války ( mám to po babičce ) a že by se to dalo prodat +- 2000-2500kč.Jen by mě zajímal názor i někoho jiného zda to je reálné. Případně jestli nevíte kde by se to dalo prodat. Děkuji a dole jsou fotky. Omlouvám se za kvalitu ale nějak mi zlobí foták🙂
Obrázky:

Znalec by měl spolehlivě poznat, jestli je to z I. nebo II. války, případně z I. republiky, nebo poválka. Pač v každém období byly docela jiné puncy.
Jinak, za rakouska se s oblibou zasazovaly granáty do nízkoryzostního zlata (250/1000, neugold), které nebylo oficiální, tudíž nemůže být vůbec puncované (ale značené ano).
Podle mě by to šlo prodat i za trošku víc než 2500, zvlášt pokud je to ještě rakousko a bezvadné.

Je sice už květen a pokud se šperky s českými granáty ještě neprodali, chtěla bych majitelku upozornit na to, že jsou v současné době velmi vyhledávaným zbožím, především originály, které jsou dnes hojně napodobovány. Cena Vámi uvedená je ještě dost nízká. Nahlédněte občas do nějakého aukčího domu na ceny dražených šperků.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.