Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Nesúhlasím ,položku po položke to predaš určite lepšie ako celok.Na každej aukcii sa najlepšie oplati kupit velku partiu/zbierku/a nasledne so ziskom predat po kusoch.Patri to k zakladnym pravidlam biznisu a vie to hadam každy obchodnik.
mamabc1234@gmail.com

To není pravidlo, vždy záleží na kvalitě a vzácnosti.
Já sbírám mince a pokud mně seženete například některé uzavřené partie, dal bych Vám o 15 % ceny více nad teoretickou cenu jednotlivých položek!! Např. kompletní celek dvacetikrejcarů se značkou H. Atd.
Samozřejmě komplet běžných věcí ve špatné zachovalosti bude stát zlomek ceny. Atd.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

je to pravidlo a vy jste výjimka🙂 čistě matematicky, kolik lidí poptává komplet (něčeho) a kolika lidem bude z toho něco chybět...
ferovyobchodnik@seznam.cz

Sběratelství není teoretizování, ale praxe. Sežeňte mně poptávaný komplet, já Vám dám o 15% více. Vím co dělám, protože bych byl schopen tento komplet v případě prodeje prodat i s větším ziskem.
Myslím, že jste se zabýval i ekonomikou. Když bude stát jednotlivá akcie 1000 Kč, kolik by stála akcie při prodeji kontrolního balíku? Tyto dvě věci mají svojí podobnou logiku.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Když koupím komplet za 115 % dnešní ceny vždy na tom vydělám, protože budu jednotlivé ročníky do tohoto kompletu shánět mnoho let. Letos koupím minci za 100 % ceny, za dva roky např. za 110 % dnešní ceny atd.
Víte, za třicet let co se tomuto oboru věnuji, jsem určitý cenový vývoj zažil a vyčítám si některé nekoupené komplety ze kterých jsem chtěl z důvodu kompletu slevu. Bohužel jsem tehdy nepochopil výše nastíněný vývoj.
Znovu opakuji, sežeňte mně nastíněný komplet, dám Vám 115 % dnešních cen. Dávám Vám slušný zisk, tedy toho využijte!!

Videl niekto z vas fotky tych listov ?Ja myslim že nie.Ved to predsa nie je zbierka Svatovaclavskych dukatov 1923-39.To je 28 duplicitnych listov,povedzme 28 krat dukat 1923.Takže z filatelistickeho hladiska absolutne nezaujimave ako celok ale ako samostatne položky určite zaujimave.A ak už niekto chce kupit 28 dukatov ročnik 1923 ako ucelenu zbierku ja mu v tom nebranim.
mamabc1234@gmail.com

To akože niekto napísal 28x ten istý list s tým istým obsahom ???
Veď tu sa nejedná o obálky (celistvosti), ale o obsah tej korešpondencie.
Ja takúto korešpondenciu nevnímam, ako filatelistickú záležitosť. Tu sa nejedná o nejaké známky a razítka, ale o obsah tej korešpondencie.
Teda aspoň dúfam, že si tu zakladateľ tejto témy z nás nerobí srandu a že nevlastní len celistvosti namiesto zmieňovanej korešpondencie ... Snáď by sa potom skôr pýtal vo filatelii a nie v námetoch a pripomienkach.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.