Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
narval

Uživatel

Zaregistrován:
16. 11. 2014

#31 10. 4. 2017, 13:17

Samozřejme jako celek je to lepší,i když možná levnější.............kupujicí chce slevu,a stejně to prodá posléze po kusoch. Já například nedávno koupil genealogicky komplet jedné rodiny z Moravy od r 1640-1989 /uzavřeno/ a i když nemám k te rodině ani obci žaden vztah nikdy bych to nerozparceloval,již z ůcty k člověku který to v r 1989 utvořil. A když sem to koupil tak sem věděl že za 1-2 listiny z toho kompletu by se mi cena vrátila....................ale prodati to nechci.

Profilový obrázek
Cletus13

Uživatel

Zaregistrován:
9. 4. 2017

#32 10. 4. 2017, 20:42

Pánové děkuji za názory uvidím zda se vyjádří muzeum Gross rosenu. A poté se rozhodnu co s tím udělám. Je pravda že celou korenspondenci jsem zatím nikde nenašel a po kusech se to prodává. Tak uvidím:) Každopádně děkuji za názory a zajímavé počtení zase sem se něčemu přiučil. A jak řílal soudruh Lenin učit se učit se učit se:)😋 😋

Profilový obrázek
ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

#33 11. 4. 2017, 18:49

soudruhům nevěřte...
morálka se mění, peníze zůstávají ... entropii nezastavíš 😉

ferovyobchodnik@seznam.cz

Profilový obrázek
Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

#34 11. 4. 2017, 19:17
soudruhům nevěřte... morálka se mění, peníze zůstávají ... entropii nezastavíš 😉

Volóďa - v blízkej dobe vraj prebehne vo wikipedii aktualizácia stránky s významom lova Troll](https://cs.wikipedia.org/wiki/Troll_(internet)). Z dobre informovaného zdroja mám zákulisnú informáciu, že si kandidát č. 1 do sekcie príklady ...

Profilový obrázek
Cletus13

Uživatel

Zaregistrován:
9. 4. 2017

#35 12. 5. 2017, 11:49

Dobrý den, jen pro zajímavost ozvalo se mi museum z Gross Rosenu. zatím nejvyšší nabídku za celek jsem měl 5000 kč. Příběh pana z dopisu končí v Dachau od té doby o něm nemají zmínku. zatím pátrám dál....:) Muzeum má zájem o zaslání nascanovaných kopii a mě by zajímalo jaký na to máte názor. Děkuji

Profilový obrázek
Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

#36 12. 5. 2017, 12:08
Dobrý den, jen pro zajímavost ozvalo se mi museum z Gross Rosenu. zatím nejvyšší nabídku za celek jsem měl 5000 kč. Příběh pana z dopisu končí v Dachau od té doby o něm nemají zmínku. zatím pátrám dál....:) Muzeum má zájem o zaslání nascanovaných kopii a mě by zajímalo jaký na to máte názor. Děkuji

Pre múzeum je to zaujímavý materiál. Nie je rozhodujúce, či vlastnia originál alebo kópiu. Pre nich je rozhodujúci autentický obsah, ktorý im umožní vnímať súvislosti.

Máš jedinečnú možnosť kúpiť si malú tabuľku v múzeu v Gross Rosene "Múzeu daroval ..." Ale múzea majú samozrejme aj nejaký rozpočet na kúpu nových exponátov. Tak možno by ti urobili nejakú ponuku bez toho, aby sa ten komplet delil😉

Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Profilový obrázek
Cletus13

Uživatel

Zaregistrován:
9. 4. 2017

#37 12. 5. 2017, 12:16

Fidzi: Děkuji jen si mi potvrdil to co jsem si myslel zajímal mě názor zkušenějších "harcovníků" v oboru.

Profilový obrázek
Cletus13

Uživatel

Zaregistrován:
9. 4. 2017

#38 12. 5. 2017, 12:23

Zapoměl sem dodat že podle toho co mi napsalo museum jsou dopisy z Gross Rossenu kompletní za celou dobu pobytu, alespoň dle datumů jenž jsem zjistil.

Profilový obrázek
Fenix188

Uživatel

Zaregistrován:
8. 5. 2015

#39 12. 5. 2017, 13:06

Pánové, asi jsem sentimentální ale trochu mi tu z této diskuze bylo smutno. Jedná se o smutný pozůstatek konce jednoho života v místech, kde by nikdo z nás nechtěl být ani ve snu. Obchodovat s tímto kusem historie a řešit jakou to má cenu,jestli větší jako celek nebo po kusech, my přijde nemorální. Nebo jsem měkota. Nabídku od toho muzea bych na vašem místě přijal, nebo mu to věnoval i zadarmo, jen pro ten pocit, že tam mám tu tabulku a jeden mrtvý může povyprávět svůj příběh i generacím dalším. Peníze přece chodíme vydělávat do práce a ne na cizím neštěstí, i když je to sběratelsky zajímavé 😉 .

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.