někdo prý to, jiný zase háže přehnané cifry na všechny strany - co dodat...😲
dávat přehnamé naděje na cenu není vždy zrovna pomoc, ale to tu již padlo...🙄
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Nevím, jak už to vysvětlit - ceny přehnané? Já stanovuji ceny odhadní, čili ceny, které se nejvíce blíží hodnotě předmětu a skládají se z mnoha prvků - předmět, autor, datace a signatura, technika, stav zachování, ověření a srovnání, přihlíží se k trendům. Cena tržní, čili prodejní je nižší, tak 50-60% ceny odhadní + režie obchodu. Prodávající a kupující se mohou na ceně domluvit, nic jim v tom nebrání, ale právě prodávající většinou chce vědět, co prodává, aby nebyl podveden. Takže si myslím, že tady nadávají nejvíce ti, kteří by rádi kupovali levně.

Tazatelé tu chtějí v 99% vědět cenu, kterou za to běžně mohou dostat a ne cenu teoretickou...
jak se říká: Teoreticky mám miliony a prakticky holou pr.... !
Starožitnosti nesbírám(stačí ostatní hobby), takže je ani nechci kupovat, jak naznačuješ...

Dráčku, máš asi skutečně Švihlu, ale zřejmě nééé toho Jaroslava, kteréhož se Ti snaží vnutit barnet...
Jaroslav Švihla...zde, všimni, že podpis značně odlišný od Tvého Švihly: http://aukro.cz/paradni-svihla-i1607940202.html
Ten Tvůj Švihla byl zřejmě mnohem víc "švihlej", páč kromě krajinomalby se zaobíral i snovou tvůrčí činností, aneb Art Brut, neboli malování v transu coby médium spolku přítomných spiritistů... Václav Švihla žil a tvořil někdy na přelomu 19. a 20. století a v první půli 20. století v podkrkonoší (možná jest skutečně příbuzný s Jaroslavem Švihlou z Liberce) a byl vystavován na několika výstavách v Praze i Vídni.
Zajímavý odkaz např. zde: http://www.librairiedesarchives.com/Hypnos-Images-et-inconscients-en.html
Je ovšem otázka, zda zrovna ten Tvůj obrázek vzniknul v rámci spiristického transu, anebo při pobytu autora v přírodě, kde možná sbíral síly na další výtvarnou seanci😃
Prošel jsem kvůlivá Tobě i jednu celou diplomovou práci,l kterážto se uměním Art Brut zaobírá, takže si toho svého Švihly važ a nikdy ho neprodávej

Wjem: Děkuji za snahu, určení + další zprávy(budu vděčen za jakoukoli další informaci i v budoucnu) 😉
Zobrazení bude asi reálné, neboť na zadní straně slabě tužkou napsáno:
Jizera u Svijan Podolí
Jen bych se zeptal jak chápat poslední větu:"...takže si toho svého Švihly važ a nikdy ho neprodávej" je myšleno že je to tak zajímavý autor a možná i slušně cenný nebo naopak že má cenu jen pro potěchu mého oka jako dekorace v bytě, ale finančně "pár korun"?

Když se někdo na počátku 20. století "motal" v Art Brut, případně v jiné netradicionalistické (neakademické) kategorii, tak je jednoznačně zajímavý... Byť třeba ještě (zatím) neobjevený... Nicméně od konce 80tých let minulého století se začíná objevovat na speciálních výstavách věnovaných počátkům surrealismu a Art Brut, takže se (možná) můžeš v budoucnu dočkat příjemného překvapení. Všimni, že na tom uvedeném webovém odkazu se jeho jméno vyskytuje ve společnosti Toyen, Kubišty a Filly...
Ale je třeba ještě ověřit, zde jde skutečně o Švihlu Václava a nikoliv o nějakého jiného Švihlu, čímkž nemyslím Jaroslava...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.